fbpx Total Concept geeft freelance standenbouwers meer kansen in nieuw systeem
Bezig met laden...

Total Concept geeft freelance standenbouwers meer kansen in nieuw systeem

Alt
Total Concept geeft freelance standenbouwers meer kansen in nieuw systeem

Total Concept breekt met traditie: 'Freelance standenbouwers laten meedraaien in het atelier kent alleen maar voordelen'.

De tijd dat men bij Total Concept enkel beroep deed op zelfstandige standenbouwers voor de opbouw van een beursstand is voorbij. “Het fingerspitzengefühl van een échte standenbouwer schatten we hoog in”, aldus productieverantwoordelijke Gunther Keepers, “vandaar dat we onze standenbouwers voortaan ook tijdens de productiefase zullen inschakelen”. 


Het potentieel van een standenbouwer

Aan een afgewerkte beursstand gaan heel wat stationnetjes vooraf: van de accountmanager die de eerste briefing ontvangt en de ontwerper die er zijn invulling aan geeft tot bij de schrijnwerkers, schilders en elektriciens die de productie verzorgen en uiteindelijk de project manager die met zijn bouwers de uitvoering verzorgt ter plaatse.

 

Van alle spelers op het veld is het misschien wel die laatste die de grootste rol speelt in de tevredenheid van de eindklant. Een stand moet immers tijdig opgeleverd worden, met kaarsrechte wanden, onzichtbare naden en naadloos gemonteerde visuals.

 

Om van elke oplevering een succes te maken, zet men bij Total Concept sinds kort optimaal in op de kennis en expertise van de standenbouwer pur sang. “We kiezen er namelijk bewust voor om onze freelance standenbouwers al vroeger in het proces te betrekken bij de projecten”, zegt productieverantwoordelijke Gunther Keepers. “We laten hen in de productiefase van een project al meedraaien in het atelier. Daarmee stappen we af van onze oude traditie om bouwers enkel in de laatste fase van het project in te schakelen. Deze nieuwe aanpak is een bewuste koerswijziging van het bedrijf en kent volgens ons alleen maar winnaars.”

"Van alle spelers op het veld zijn het misschien wel de bouwers die de grootste rol spelen in de tevredenheid van de eindklant."

Productieverantwoordelijke Gunther Keepers
Moeder de vrouw
Standenbouwers die meewerken aan de aanmaak van de stand, weten tot in detail wat ze enkele weken later zullen gaan opbouwen. Het zorgt voor een betere grip op het project van zij die de uitvoering ervan zullen verzorgen, toch geen onbelangrijke factor. Dat ze in deze periode in het atelier ook vaste uren kloppen, wordt ook door het thuisfront op groot jolijt onthaald. “En ook dát is van belang, willen we onze beste freelancers voor langere tijd aan ons binden”, beseft Gunther. 
 
De keuze om de bouwers te betrekken bij de aanmaak betekent ook dat men zo inspraak heeft in de techniciteit van de opbouw en in de materiaalkeuze. “Op die manier weten de bouwers niet alleen wát er gebouwd moet worden, maar ook de manier waarop”, klinkt het bij onze Project Managers. Het naadloos monteren van melaminepanelen vraagt bijvoorbeeld heel andere kwaliteiten dan wanneer er volledige wanden geplamuurd, opgeschuurd en geschilderd moeten worden. Deze nieuwe aanpak geeft ons de tijd om de sterke en minder sterke punten van onze freelancers optimaal in te zetten.” 
 
Bovendien geven we onze freelance bouwers de kans om ook het transport mee te laden, waardoor ze in de beurshal geen tijd verliezen met de vracht te doorploegen. Dit is een kleine, maar zeer efficiënte aanpassing in onze werkwijze, waar zowel bouwer, Project Manager als eindklant de vruchten van plukken. Dit concurrentieel voordeel voel je al meteen tijdens de eerste opbouwdag en trekt zich door in de volgende dagen.

"Deze nieuwe aanpak geeft ons de tijd om de sterke en minder sterke punten van onze freelancers optimaal in te zetten."

Project Management Team
De beste garantie op een geslaagde oplevering
Voor Gunther Keepers is de beursstand die wordt opgeleverd in de beurshal met voorsprong de belangrijkste parameter waarop klanten de dienstverlening van Total Concept kunnen beoordelen. “Misschien ook wel de enige”, klinkt het. Een geslaagde oplevering is dan ook bij elk project de belangrijkste doelstelling van Gunther en zijn manschappen.
 
“Uit ervaring weten we dat de beste garantie op een geslaagde oplevering bestaat uit een team van professionele bouwers die kunnen teren op jarenlange ervaring. Aangezien onze sector zeer seizoensgebonden is, hechten we dan ook veel belang aan de zoektocht naar de beste freelancers op de markt. Bij het bouwen van een stand komt altijd wat improvisatie en technisch inzicht kijken. Geen verrassing dus dat het door de jaren aangeleerde fingerspitzengefühl van deze rasechte vakmannen hier echt wel op handen gedragen wordt.”
Interesse om jezelf aan te sluiten bij Total Concept als freelance standenbouwer?
 
Stuur Gunther dan je kandidatuur via hr@totalconcept.be en laat hem weten of je beschikbaar bent voor
 
  • Traject 1: aanmaak + voorbereiden transport + plaatsing
  • Traject 2: voorbereiden transport + plaatsing
  • Traject 3: plaatsing

 

Alt